Tél van, a hó nem esik, az ünnepek meg már elmúltak

Az utóbbi pár napban vásárolgattam ezt-azt. Érdekes élmény volt karácsony után menni, és látni az ilyen-olyan akciókat.

Két dologról emlékeznék meg:

Zwilling Twin Four Star II – késpár

Már Peti barátommal régen néztünk egy konyhafelszerelés boltban késeket, ki is próbáltuk ?ket, akkor még a budaörsi Mountex mellett. Azóta kétszer is költöztek, és most a MOM Parkban vannak, de a néni ugyanaz. Akartam egy rendes kést venni, és tudtam, hogy nem 3000 Ft lesz. Itt természetesen kifogtam egy karácsonyi akciót, 25%-kal kedvez?bben kaptam meg, ráadásul két kést is.

Zwilling Twin Four Star II

Jó, most lehet, hogy sokan hülyének néznek (bár az árát még mindig nem árultam el és nem is?ogom), mint ahogy tették már itthon, de ez nem egy szóróajándék. Ezt jópár(tíz) évig szeretném használni. Ágy egyb?l beugrott, hogy a hozzá adott doboz az nem túl praktikus megoldás a tárolásra. Az élét szeretném védeni, és valami konyharuhafélébe kellene beletenni. Ez utóbbin még?ilózom, mert jó lenne venni valami jó kis anyagot/konyharuhát, és abba becsavarni, meg egy valamivel lezárni a végén, hogy ne gördüljön szét… Na erre is van már ötlet, de a megvalósításra még kicsit várni kell. Viszont az élvéd?! Az pofonegyszer?, és?illéres. Én is meglep?dtem, hogy ilyen egyszer?en meglett, mert az utóbbi id?ben sokmindenért küzdenem kellett és nem is keveset.

Tehát: Kés élvéd? házilag:

Végy az ápiszban (sokan nem tudják mi az az ápisz: ez is egy cégnévb?l (Állami Papír és Irószer Kereskedelmi Vállalat) kialakult gy?jt?név, gyakorlatilag írószerbolt) gyorsf?z?t (vagy minek hívják…), ilyen háromszög alakú sín, amibe 10-20 lapot gyorsan le lehet??zni. Nem siprál, hanem ilyesmi:

iratsín

Iratsínnek nevezik. Én?eketét vettem. Aztán gáz?ölött megmelegítettem, mivel a késnek íve van, ez meg egyenes, mint… Érdekes módon lassan, de annyira megmelegedett, hogy képlékennyé vált, úgyhogy gyorsan belecsúsztattam a kést, ráhajlítottam az élére, és hidegvíz alatt visszaszilárdult, immáron az új íven. Tádááá.

A másik, pedig: a munkahelyen szoktam reggelizni, mert itthon nem. Hogy miért? Nem tudom, így alakult ki. Namost minden reggel bemenni a boltba, venni valami?elfújt izét (croissant stb) drága, és egészségtelen (?). Jó, akkor legyen müzli. Ami egyszer jó is volt gyári zacsiból, de az is tele van minden E-vel, meg nem E-vel (állítólag a nem E-k veszélyesebbek, mint az E-k, mert azokat legalább bevizsgálták 🙂 ). Ígyhogy vettem sok magot meg aszalt ezt-azt, és egy müzlistálat, ugyanolyan szín?t, mint a benti bögrém. Jah, meg még tegnap csatosüveget az ikejában. És hogy kell csinálni? A zabpelyhet olajjal elkevert mézzel nyakonöntjük egy tepsiben, amit süt?be dugva id?nként átkeverve megpirítjuk a zabpelyhet. Közben összevagdossuk a kedvünkre válogatott olajos magvakat, aszalt/szárított gyümölcsöket, és, ha “vétkezni is akarunk”, csokoládét is tördelhetünk bele. Én elég sokmindent tettem bele… (aszalt: barack, vörösáfonya, sárgadinnye,?üge, datolya, szárított: alma, banán, aztán törökmogyoró, mert a másikat annyira nem szeretem, akartam diót, de nem volt, ahogy mandula sem), most h?l a mézes-mázos zabpehely, várja, hogy összekeveredjen a sok?inomsággal, aztán üvegez?djék.

https://database.zwilling.com/artikelbilder/artikelbild.php/artikel_id/29240/size/600

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük